7 saveta kako kompletno očistiti orgnizam od parazita!

7 saveta kako kompletno očistiti orgnizam od parazita!
Veljko Milicevic

Da li imate neke čudne simptome za koje nemate objašnjenje? Alergije, osip, nadutost, probleme sa kožom?

Možda vam ovo nikada ne bi palo na pamet – ali da li znate da je moguće da imate parazite?!

Oni su svuda oko nas i možemo vrlo lako da se zarazimo i da to ne primetimo. Sve dok jednog dana ne počnu da se dešavaju neke ’’čudne’’ stvari...poput ovih koje smo naveli.

Zato je jedan od najtraženijih pojmova na Google-u ovih dana baš ’’čišćenje od parazita’’.

Ovo čišćenje se, posebno, zasniva na teoriji da imate parazite u crevima kojih treba da se rešite i najčešće bi trebalo da uzmete mešavinu određenih biljaka da biste očistili svoj organizam. Ali, kao i sa svime što čitate na internetu, morate biti oprezni u pogledu svega što vam se nudi kao prirodni lek za parazite.

Hajde prvo da razumemo šta su zapravo paraziti?

Parazit je živi organizam koji živi na ili u organizmu domaćina i preživljava hraneći se na račun domaćina. Postoje tri klase parazita koji mogu zaraziti ljude: protozoe (jednoćelijski organizmi), helminti ili gliste (višećelijski organizmi) i ektoparaziti (poput komaraca i krpelja).

Možda ste do sada bili ubeđeni da su paraziti isključivo povezani sa tropskom klimom i ruralnim područjima – ali treba da znate da zapravo niko nije imun na njih i da ih ima svuda gde ima i ljudi.

Možete se zaraziti parazitima na mnogo načina, a najčešće putem ovih 5 navedenih:

 • Životinje: Dodirivanje kućnih ljubimaca i životinja bez pranja ruku, ili neadekvatno pranje proizvoda koji su kontaminirani otpadnom vodom sa životinjskih farmi.
 • Hrana: Nepravilne metode termičke obrade hrane, kao i loša higijena pri rukovanju hranom. Ovo uključuje i nedovoljno pranje namirnica iz bašte koje mogu biti kontaminirane životinjskim izmetom.
 • Voda: Kroz kontaminiranu i neispravnu vodu.
 • Krv: Preko transfuzije, zajedničkih igala i kontakta sa zaraženom krvlju.
 • Insekti: Na primer, ugriz od strane insekta koji u sebi nosi parazit.

Kako da znate da li ste zaraženi parazitima?

Stručnjaci se slažu jednoglasno da je jedini pravi način da se identifikuje parazit - putem medicinskog testiranja. Postoje posebni testovi stolice koji mogu da identifikuju prisustvo jaja ili čak i samih parazita, ali je neophodno odneti minimum 3 uzorka stolice tokom perioda od nedelju dana – kako bi rezultati bili validni.

Ukoliko imate hronične simptome parazitske infekcije, uključujući dijareju, mučninu, povraćanje, bol u stomaku, gasove i umor, kao i simptome alergije – trebalo bi da se testirate!

Na primer, trovanje hranom i loše varenje takođe mogu izazvati slične simptome, zato bi trebalo odmah razgraničiti o čemu se tačno radi kod vas. S obzirom na zajedničke karakteristike simptoma među parazitskim infekcijama i drugim zdravstvenim stanjima, važno je potražiti mišljenje lekara umesto da sami nagađate.

Ako zaista imate infekciju parazitima, jedini način da očistite svoje telo od njih bio bi adekvatan plan čišćenje organizma!

Koje su najbolje prirodne metode za čišćenje od parazita?

Kada je u pitanju čišćenje organizma od parazita, obično govorimo o kombinaciji promena u ishrani i korišćenja određenih prirodnih lekova i suplemenata.

Samo ovakvim, sveobuhvatnim pristupom možete da postignete željeni rezultat!

Promene u ishrani za čišćenje od parazita

Stručnjaci za prirodnu medicinu kažu da želudačna kiselina može pomoći da se zaštitite od parazita u hrani. S tim u vezi, trebalo bi da vodite računa o zdravlju svog digestivnog sistema i pravilnom lučenju želudačne kiseline.

Kao promene u ishrani za čišćenje od parazita preporučujemo da:

 • Izbegavate kafu, šećer, alkohol i rafinisane namirnice (pre svega žitarice)
 • Uključite više belog luka u svoje obroke.
 • Povećate količinu šargarepe, bundeve i batata u svojoj ishrani – to su sve namirnice bogate beta-karotenom, koji se u vašem telu pretvara u vitamin A (odličan prirodni lek protiv parazita)
 • Ponovo izgradite „dobre“ bakterije u crevima pomoću hrane bogate probioticima (o tome ćemo detaljnije nešto kasnije u tekstu)
 • Jedite hranu bogatu vitaminom C i vitaminima B
 • Izbegavajte sirovo meso ili ribu

Pored adekvatne ishrane, prema ovim savetima koje smo naveli – obavezno je i čišćenje creva ili detoksikacija. Ovo uključuje kombinaciju ishrane bogate vitaminima, anioksidansima i vlaknima sa prirodnim lekovima ili detoksom za čišćenje creva.

1. Beli luk

Beli luk se vekovima koristi u narodnoj medicini za lečenje bukvalno svega! Postoje istraživanja iz 2018. godine koja govore o tome kako su se beli i crni luk od pamtiveka koristili za lečenje parazitskih infekcija. Možemo da poverujemo u ovaj prirodni lek za parazite, jer je poznato da beli luk ima neverovatna antimikrobna svojstva koja mogu inhibirati funkciju parazita!

Stoga, navalite na svež i termički neobrađen beli luk kad god možete – vaš organizam će vam biti zahvalan.

2. Med

Med se obično koristi kao prirodni lek za upalu grla i prehladu. Ali da li ste znali da med za parazite i te kako može da pomogne?!

Kada je reč o infekcijama parazitima, studija iz 2018. godine je otkrila da manuka med može da inhibira rast parazita. Manuka med je skuplja i kvalitetnija sorta meda, ali vredi razmišljati u ovom pravcu – med je inače poznat kao veoma zdrav za organizam generalno.

3. Seme bundeve

Hrskave, ukusne i zdrave – semenke bundeve uvek treba grickati! Dobro je poznato da semenke bundeve imaju prilično neverovatne zdravstvene prednosti (pre svega antioksidativne), pa ih slobodno možete koristiti kao dopunski, prirodni tretman za infekciju parazitima.

4. Pelin

U mnogim studijama je dokazano da čaj od pelina ili suplementi pelina mogu uspešno da unište, parališu ili oštete odrasle parazite i njihova jaja.

5. Propolis

Još jedan pčelinji proizvod pored meda koji je odličan za čišćenje parazita iz tela. Propolis je materijal sličan smoli koje prave pčele - za koji se odavno zna da ima neverovatna lekovita svojstva.

Jedna studija iz 2021. godine je pokazala antiparazitska svojstva propolisa, posebno protiv određenih vrsta protozoa i parazitskih crva!

6. Probiotici

Pored toga što su veoma značajni za rad probavnog sistema i jačanje imuniteta, probiotici mogu pomoći u smanjenju rizika od dobijanja parazita! Stručnjaci su primetili da probiotici mogu biti od pomoći kao dopunska terapija za ljude koji imaju parazite u crevima.

Pored standardnih probiotika koje možete da kupite u apoteci (gde savetujemo da obratite pažnju na sam kvalitet preparata i da sadrži što više različitih sojeva), uvek možete da koristite i potpuno prirodne probiotike: kiseli kupus, kefir, jogurt, tempeh od soje i dr.

Probiotici su inače dobre bakterije i gljivice koje mogu pomoći u podršci prirodnoj zajednici bakterija u vašem probavnom sistemu.

Detox program za čišćenje od parazita uz obavezan sok od celera!

Dobar detox program može i te kako da vam pomogne kod čišćenja od parazita, uz poboljšanje vašeg imuniteta i opšteg zdravlja. Pre svega, putem hladno ceđenih sokova vi unosite u svoj organizam visoko koncentrovane zdrave sastojke (uključujući vitamine, minerale i antioksidanse) koji su dobri protiv parazita – i koje vaš organizam momentalno apsorbuje. Zatim, vršite čišćenje creva i organizma – što je osnov za čišćenje od parazita. Na tom planu obavezan  je i čudesni sok od celera!

Sok od celera izuzetno detoksikuje vaš organizam i rešava sve probavne probleme! Izbacuje sve nakupljene toksine i otpad koji su se nakupili tokom vremena. Može pomoći u ubijanju virusa, loših bakterija, gljivica i parazita u vašem telu. Time dokazano pomaže u održavanju zdravih creva, poboljšanju varenja i smanjenju nadimanja.

Kako se ne biste zamarali oko nabavke i pripreme svežih i kvalitetnih detox sokova, možete bukvalno jednim klikom da poručite RO! DETOX PROGRAM koji stiže na vašu kućnu adresu! Hiljade i hiljade korisnika su već uživali u prednostima i odobrili ove sokove.

Naš RO! Sok od celera je već uveliko viralan na mrežama i popularan, a u njegovim blagodetima možete da uživate i vi!

Da li je čišćenje od parazita bezbedno po vas?

Korišćenje prirodnih sredstva za čišćenje od parazita u odgovarajućoj dozi i na odgovarajući način trebalo bi da bude bezbedno. Sve to su inače zdrave namirnice koje i treba da imate u svojoj ishrani.

Naravno, ukoliko ste testom dokazali da imate parazite i želite da koristite neki tretman – savetujemo prvo da se konsultujete sa lekarom!

Parazitska infekcija koja se ne leči može imati ozbiljne dugoročne posledice, kao što su: hronični bol, slepilo, neurološki problemi, probavni problemi, neuhranjenost, čak i otkazivanje srca u najozbiljnijem slučaju.

Ukoliko tokom programa čišćenja osetite neprijatne neželjene efekte, kao što su:

 • mučnina i povraćanje
 • grčevi u stomaku
 • dijareja
 • glavobolja
 • bolovi u telu, umor i drugi simptomi slični gripu
 • trebalo bi da prekinete sa upotrebom i probate možda neku drugu opciju – naravno uz konsultaciju sa lekarom.

Pored toga, neki sastojci mogu izazvati štetu kada se konzumiraju u velikim količinama ili stupe u interakciju sa drugim lekovima koje možda uzimate. Zato budite na oprezu.

Šta možemo da zaključimo?

Paraziti su svuda oko nas i svaki čovek će u nekom trenutku sigurno doći makar u kontakt sa njima. U određenim slučajevima će se javiti i prava infekcija parazitima – koja mora što pre da se tretira kako bi se izbegle ozbiljne posledice po vaše zdravlje!

Ukoliko imate hronične simptome kao što su: bol u stomaku, mučnina, nadutost, gasovi i umor – proverite da li imate parazite!

Zdrava ishrana u kombinaciji sa određenim prirodnim lekovima i dobrim detoksom za čišćenje creva mogu dati sjajne rezultate!

Što se tiče ishrane, neka bude bogata vitaminom A, selenom, cinkom i prirodnim probioticima.

Obavezan je detox program za čišćenje creva (uz sok od celera), i pojačajte unos određenih prirodnih lekova koji dokazano deluju protiv parazita (kao ove koje smo naveli u tekstu).

Mislite na svoje zdravlje danas – da biste uživali u boljem sutra!

Nazad
Ostavi komentar

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

 • Rušimo mit: Da li je voće stvarno (ne)zdravo?!

  Rušimo mit: Da li je voće stvarno (ne)zdravo?!

 • Sok od kupusa – Zeleno blago koje ćete želeti da konzumirate svaki dan!

  Sok od kupusa – Zeleno blago koje ćete želeti da konzumirate svaki dan!

 • Imate visok pritisak? Pijte sok od celera i rešićete problem!

  Imate visok pritisak? Pijte sok od celera i rešićete problem!

 • Evo kako prirodno da rešite zadržavanje vode u kolenu!

  Evo kako prirodno da rešite zadržavanje vode u kolenu!